Over Reiki

Wat is reiki?

Reiki betekent "kracht van de zon", universele levensenergie. Het is een uit Japan afkomstige geneeswijze volgens het Dr. Usui systeem. Van nature kan iedereen aan iemand die ziek of emotioneel is, energie geven door middel van de handen. Bijvoorbeeld: Een kind is gevallen en heeft pijn. De moeder zegt: "Kom maar, ik zal mijn hand erop leggen". Of het weer laten doorstromen van de energie bij stress (bij stress kan de energie niet meer stromen).

Door allerlei verkeerde leefgewoonten zijn onze genezende energiekanalen "dichtgeslibd". Tijdens een Reiki cursus worden door de Reiki-Master, in vier initiaties, de blokkades in de energiebanen verwijderd, zodat de energie weer beter kan stromen. De verbindingen met de genezende energie worden hersteld. Na één initiatie is het al te voelen. De handen worden warm en gaan tintelen. Deze energie kun je doorgeven aan anderen, maar ook aan jezelf. Hierdoor wordt je weerstand verhoogd en er komt meer rust in je leven. Als er ziekten of spanningen zijn, heb je de Reiki-energie die altijd helpt; een warme, liefdevolle energie. De cursus Reiki I wordt door mij in twee dagen gegeven, meestal op een vrijdag en zaterdag. Je ontvangt dan vier initiaties en leert werken met de energie.

Wat doet reiki?

Een Reiki behandeling werkt ontgiftend, vitaliserend, helend en lost verstoringen in het systeem op. De Reiki energie gaat naar die plekken in het lichaam waar meer energie nodig is. En ondersteunt op krachtige wijze het natuurljke proces van genezing. Meer energie verhoogt het zelfherstellend vermogen van cellen en organen van het lichaam. Ook kan het goed helpen bij spannings klachten en slaapproblemen. Je kunt Reiki in veel situaties gebruiken, bijvoorbeeld bij vermoeidheid, stress, griep, verwondingen, na operaties en ter verzachting en verbetering bij (chronische) ziektes.
Reiki werkt niet alleen in op het fysieke lichaam. Maar op alle niveau’s van ons leven; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Reiki kan in het lichaam oude emoties losmaken en oplossen, je meer in je gevoel terug brengen en meer ruimte maken in vastzittende denkpatronen en overtuigingen. Reiki brengt je dichter bij jezelf en kan daardoor persoonlijke groeiprocessen op gang brengen.
Reiki energie kan naast fysieke heling ook je manier van in het leven staan positief beïnvloeden. Waardoor meer rust en evenwicht in het leven ontstaat.

Reiki behandelingen

Reiki behandelingen werken rustgevend en helend. Pijn kan worden verzacht of weggenomen. Bij ernstige ziekten treedt altijd verlichting van de ziekte op en/of de kwaliteit van leven wordt verbeterd. Ook onverwerkte ervaringen worden verwerkt. Reiki ontvangen helpt om een goed contact op te bouwen met jezelf. Waardoor je bewuster gaat leven en makkeljker keuzes kunt maken die echt bij jou passen.

Traditie van Reiki

Genezen door energieoverbrenging is zo oud als de mensheid. Dr. Usui heeft herontdekt en geheel in ere hersteld en het heet nu dan ook "Reiki volgens het Dr. Usui systeem van natuurlijk genezen", oftewel "USUI SHIKI RYOHO". Dr. Usui was de eerste Reiki-Grandmaster. De huidige Grandmaster, Phyllis Lei Furumoto, is voor ons de levende schakel met de Reiki traditie.

Voor wie?

Iedereen kan Reiki leren, de methode is eenvoudig en toegankelijk. Reiki is voor alle leeftijden en je hebt er geen speciale gaven voor nodig. Openstaan om Reiki te willen ontvangen en doorgeven is voldoende. Voor wie op zoek is naar een mogelijkheden om zélf wat te kunnen doen om gezonder en vitaler te kunnen leven.

Spreekt dit je aan?

Volg een Reiki klas